Kaj se je dogajalo oktobra?

Izvidniki in vodnice so se odločili, da bodo v letošnjem skavtskem letu bolj aktivni v soustvarjanju naše spletne strani. Vsak vod bo določen mesec pisal mesečno poročilo o dogajanju v stegu in četi. Kako pa je vod čebel'c opazoval oktobrske dogodke v četi?

Prvo srečanje smo imeli kot ponavadi, pred križem v Ribnici. Voditelja Marko in Agara sta nam povedala letošnji pravilnik in bili smo seznanjeni z dogodki, ki se bodo dogajali v tem skavtskem letu.

Ker se je bližal Jakec, smo se začeli pripravljati nanj. Razdelili smo se v skupine, si izbrali ime skupine in začeli reševati lanske orientacijske teste. Imeli smo kar se da zanimiva imena, saj smo hoteli biti izvirni. Imena pa so bila: Vidi vidi vid, Zeleni fsejetci in Pogrebni zavod.

Drugo srečanje je bilo v Dolenji vasi. Najprej smo se šli spoznavno igro, potem smo ponovili uradni krog, kjer bi morali biti tiho, vendar smo pokazali preveč navdušenja. Nekaj srečnežev je dobilo nagrado - en krog okoli cerkve za vsak stavek. Ko smo se natekli, smo se razdelili po vodih in vodnica je razdelila vodove dolžnosti. Nato je sledila igra v kateri smo oponašali svoje vodove živali. Srečanje smo končali s ponovitvijo uradnega kvadrata in klicem VO-GA.

Kot veste so prehodi značilni za uradni sprejem novih članov in vodnikov. Ti so potekali v nedeljo, 12. 10. pri sv. Marjeti. Imeli smo lepo sončno vreme. Naloge so bile tudi zelo zanimive, razdeljeni smo bili v dve skupini, in iz dveh velikih tramov ter nekaj majhnih desk, smo morali narediti lestev. Nato je iz vsake skupine nekdo preizkusil to »trdno« lestev. Obe skupini sta bili uspešni ... z nekaj drobnimi napakami. Potem so voditelji zapiskali uradni kvadrat in začel se je sprejem novih članov  ter imenovanje novih vodnikov. Začeli smo z najmlajšimi volčiči,nato s četo in klanom in potem še z novimi vodovimi vodniki. Ko smo razdrli kvadrat smo se na travniku igrali igro Bulldogi. Imeli smo tudi photoshooting.

 

             Skupinska slika 

                                

Plezanje po »trdni« lestvi 

In že je prišel Jakec. Zbrali smo se zgodaj zjutraj se posedli v avte in odpeljali v Logatec. Najprej je sledil test IV nato pa smo IV-jevci počasi že odhajali na orientacijski pohod. Pot je bila zanimiva in v skupini velikokrat pride do nekaj nesoglasij, zato pa se vsi vedno strinjamo za malico. Vsi smo prišli uspešno nazaj na cilj. Na cilju nas je že čakala večerja, vsi pa smo komaj čakali da se uležemo na Petrovo blazino. Jakec smo zaključili s skavtsko mašo.

Naše skavtinje na orientacijskem pohodu 

Že je sledilo tretje skavtsko srečanje, ki je bilo v Hrovači, voditelja sta nam predstavila herbarij. Povedala sta nam da moramo čez leto narediti herbarij. Z nabiranjem rastlin smo začeli kar na srečanju. Opazovali smo naravo in iskali imena rastlin. Hodili smo po gozdni poti nato pa kmalu odšli nazaj proti cerkvi, kjer so nas čakali starši.

To se je dogajalo ta mesec pri skavtih, bilo jih je kar nekaj in vsi so bili zabavni.

Čebelce.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.