Obljube

Letošnje Ribniške obljube uspešno zaključene.

V soboto, 11. 5. 2013 smo se skavti stega Ribnica 1 zjutraj zbrali v Ribnici in se odpravili proti Kočevskem Rogu na težko pričakovane obljube.

Ko smo prišli do skavtske hiše, smo najprej pomagali ... nositi "cegle", nato pa smo se razdelili v skupine, ter šli raziskovati okolico Skavtskega okoljskega centra. Vsaka skupina je dobila list na katerem so bile označene različne podrobnost iz okolice skavtske hiše, mi pa smo jih morali čim več poiskati.

Po raziskovanju smo vsi, do kože premočeni, komaj čakali kosilo, nato pa zopet ven - orientacija. Po skupinah smo hodili po točkah, ki so nam jih pripravili klanovci. Na vsaki točki smo dobili kos sestavljanke, ki nam je pokazala, katera prevozna sredstva onesnažujejo okolje, mi pa smo morali nekje v Kočevskem Rogu najti tisto vozilo, ki tega ne počne. Našli smo kolo, ki je bilo prav posebno, saj je bilo obarvano v barvah ribniške rutke. Na tem kolesu pa naj se nebi smeli peljati skavti, ki še niso dali obljube.

Kmalu smo imeli zabavni večer, ki je bil kot vedno poln smeha in petja. Za večerjo pa smo pekli hrenovke in tvist. Stražili so tisti, ki so dali obljubo. Ta straža pa je bila malo bolj zanimiva, saj so kradli tudi kolo, ki smo ga popoldne našli. Zjutraj smo se zbudili brez obeh zastav ter kolesa.

Po jutranji telovadbi, ki jo je prekinil dež (spet!) in po pospravljanju in puščavi, smo se začeli pripravljati na slovesno mašo. Počasi so začeli prihajat starši in ko smo bili vsi zbrani se je sveta maša začela. Po maši pa smo še malo ostali, ter pojedli ogromno piškotov, ki so jih spekli starši.

Razigrani gams

Objavljeno v

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.