Že 15. leto zapored!

Tudi ribniške suhe rib'ce smo v nedeljo, 12. oktobra začele z novim skavtskim letom.

Pred kratkim vstopim v trgovino v skavtskem kroju in rutki, pa mi reče gospa prodajalka: »O, enega takega oranžnega sem pa danes že videla, samo še nekaj belega je imel na rutki.« Prijazno se nasmehnem in odvrnem: »Mi smo pa skavti. Tisto je bil zagotovo moj sovoditelj Anže.« Malo sem bila pa le presenečena, da nas očitno še ne poznajo vsi, pa bomo kmalu praznovali 15-letnico delovanja.

Ribniški skavti smo letošnje skavtsko leto uradno začeli s skavtskimi prehodi, 12.10.2014 pri Sveti Marjeti v Dolenji vasi. Medse smo z veseljem sprejeli nove člane, pozdravili vse, ki so napredovali v starejšo skupino oziroma »vejo« in slovesno imenovali nove vodnike vodov. Naš steg Ribnica 1 tako zdaj sestavljajo krdelo, v katerem je 17 volčičev in volkuljic, starih od 8-10 let, četa s 30 izvidniki in vodnicami (11-15 let) ter najstarejša veja 10-ih popotnikov in popotnic. Vodi jih 12 mladih in zagnanih voditeljev ter 2 duhovna asistenta. 

Volčiči med spoznavanjem

Pred uradnim delom prehodov smo se med seboj malo spoznali, se med seboj premešali in vključili v program tudi starše. Ker skavtinje in skavti pomagamo drug drugemu in obladamo skavtske veščine smo morali opraviti skupaj izziv: sestaviti 5-metrsko lestev z uporabo vrvi in lesenih palic. Pri tem smo med seboj sodelovali, starejši so pomagali mlajšim in jih učili osnovnih vezav. Na koncu sta odrasla skavta preverila kakovost lestev. Njena uporabnost pa se je pokazala pri naslednjem izzivu. S pomočjo lestev smo morali splezati na drevo in na njemu najti oblačilo na katerega smo navezali čim več naših oblek ter tekmovali katera skupina bo naredila daljšo verigo. Vendar pa je bila prepovedana uporaba rutic in kroja.

Kdo naredi daljšo verigo?

Po vseh preizkusih smo imeli uradne prehode in imenovanja novih vodnic in vodnikov. Sledili so še sestanki za starše in tradicionalno igranje buldoga. Naše prvo stegovo srečanje je minilo v otroški igrivosti in pravem skavtskem duhu.

Buldog in skavtska razigranost

Za vse vas, ki spremljate naše delovanje pa naj vam zaupamo, da bomo tudi letos spodbujali k zbiranju starega papirja, organizirali izdelovanje adventnih venčkov, v decembru bomo prinesli v ribniške domove Lučko miru iz Betlehema, sodelovali pri dnevu Zemlje in imeli skupen stegov tabor ob 15 – letnici delovanja. Skozi tedenska srečanja in tabore pa se bomo trudili kar najbolje biti pripravljeni služiti Bogu in domovini.  

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.